Spain – 1 day in the mountains of León: 5 stops in your way

We spent part of the Christmas holidays in Castilla y León doing a roadtrip along Cistierna – León – Valladolid. I found the most interesting part of the trip the mountains of León, in the north part of the city. I here propose a small route starting in Cistierna and following the road from Cistierna-Riaño: a 35km of road that will provide you with a lot of spots to see, enjoy, take a picture, relax, have a picnic…

1) Cistierna: Cistierna is a village at 1000m and it’s the capital of the county, so you can find more or less everything in it (no apple store available). Beyond having a walk around and enjoy the views and architecture, go to one of the bars and have a “corto” (small beer). “Cortos” are really cheap but this is not the best part, you will have a “tapa” (small piece of food, like bread+jamón) with it FOR FREE. Yes! Here in León they like eating a lot, so… just enjoy! One of the best bars we found was “Mesón La Branya”, near the oil station. If you like sweet white wine, ask for a glass of “Impressiones”, it’s a sweet verdejo wine of the area 🙂

DCIM100MEDIA

2) The former mine warehouse: This mine is placed next to the road just some minutes after leaving Cistierna. It’s a closed place but you can park and access it. This abandoned place has a really unique atmosphere: destroyed buildings, humid landscape… I found it a really beautiful place! And we were there on a cloudy day, even better!  It was perfect for taking some pictures and have a walk around.

3) Lois: You can deviate from the main road to Lois, a small village that has a cathedral made of pink stone. The village has the essence of small mountain places and there’s a bar to have a drink before following the way to Riaño. If you’re lucky, you will find some locals in the town that can tell you more about the history of the village and of León.

4) Riaño: This water reservoir was made in Franco times for electricity production. The landscape today is incredible! Stop there for stare for some minutes to the composition made of water and mountains. This is one famous place for eating in the area: it’s plenty of bars and restaurants to eat local stuff!

5) The chapel of the lake: When we were leaving Riaño, we found a little chapel next to the reservoir. If you go there, you have to make the bell sound. It’s the tradition we established and it’s up to you to keep it alive!

DCIM100MEDIA

Finally, you can just follow the road for surprising landscapes and moments. That day we fond snow some km away from Riaño. For some of us was the first snow of the season and was funny! 😀

***

Aquest any hem passat part de les vacances de Nadal a Castella i Lleó fent un roadtrip entre Cistierna-León-Valladolid. Sens dubte, la part més interessant del viatge ha estat visitar les muntanyes de Lleó, a la part nord de la ciutat (camí a Asturies). Aquí us proposo una petita ruta que comença a Cistierna i segueix la carretera de Cistierna-Riaño: un tram de carretera de 35km amb molts llocs que et deleitaran per veure, gaudir, parar a fer unes fotos, fer un picnic…

1) Cistierna: Cistierna és un poble a 1000m d’alçada i és la capital de la comarca, així que pots trobar tot el que necessitis (farmacia, super, benzinera, etc.). Més enllà de donar un passeig pel poble i disfrutar de les vistes i l’arquitectura, heu d’anar “de cortos” pels bars. Anar de cortos és anar a fer birres (en aquest cas són vasos petits). Els cortos són molt barats però això no és el millor, en aquesta zona fan la grandesa de donar-te una tapa GRATIS amb la beguda (pa amb xoriço, morcilla – en aquesta zona és picant, caldo, sopa d’all, etc.). I sí! Aquí a León són de bon menjar, així que gaudeix-ho i oblida’t de la dieta! Un dels millors bars del pobla és el “Mesón La Branya”, a prop de la benzinera. Si us agrada el verdejo, podeu demanar un “Impressiones” és un verdejo d’agulla dolç.

2) L’antiga mina: L’antiga mina es troba a la sortida del poble de Cistierna al costat de la carretera. Es troba tancada, però es pot accedir. Aquest lloc abandonat tenia una atmosfera única: edificis destruits, paisatge humit… és un lloc amb un encant particular! I a més, era un dia ennuvolat, encara millor! Va ser un moment perfecte per fer fotos i donar una passejada d’inspecció.

3) Lois: Anar a aquest poble és INDISPENSABLE! Per arribar-hi t’has de desviar de la carretera principal cap a Lois, un ptit poble que té una catedral feta de pedra rosa. Li diuen la catedral de la muntanya.  El poble té l’essencia dels petits pobles de muntanya i hi ha un bar on prendre una beguda calenta abans de continuar amb el camí cap a Riaño. Si tens sort, trobaràs gent del poble que t’explicaran històries del poble, de la zona i de León.

4) Riaño: Aquest embassament és un dels que va construir Franco (fent també que s’abandonés el poble original, que es troba sota de l’aigua). El paisatge és totalemnt increible! Heu de parar per mirar durant uns minuts la composició que formen les muntanyes i l’aigua. A més, aquest poble és famós per la gastronomia: està ple de bars i restaurants per menar coses típiques de la zona.

5) L’ermita del llac: Quan estavem marxant de Riaño, de tornada a Cistierna, vam trobar una petita ermita al costat de l’embassament. Si la trobes i la visites, has de fer sonar la campana. És una nova tradició que vam establir i depen de tu mantenir-la viva!

Per acabar, podeu simplement seguir la carretera per veure el paisatge muntanyós, els petits pobles, els prats… Aquell dia vem trobar neu uns km més enllà de Riaño, i per alguns era la primera neu del any! 😀

 

Un pensament sobre “Spain – 1 day in the mountains of León: 5 stops in your way

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s